A 2006-os EUHA vásáron bemutatták a ReSound Pulse készüléket


51. EUHA


Idén októberben 51. alkalommal rendezték meg az EUHA kongresszust és kiállítást, melynek ezúttal Frankfurt adott otthont. A nagy múltra visszatekintő kiállításon és vásáron tapasztalt szervezők és kiállítók, rendszeres és új látogatók, és a hallásgondozás szakemberei találkoznak minden évben.

A hallókészülék piac legnagyobb szeletét birtokló cégek hatalmas standokkal, látványos stíluselemekkel és néző-, valamint vevőcsalogató látványosságokkal vonzották az érdeklődőket. Az új technológiákat minden résztvevő cég demonstrációs előadások keretében mutatta be – így pl. az új készülékeket az illesztőprogrammal együtt – de a design és belső tartalom is nagy hangsúlyt kapott.

EUHA vásár, ReSound stand

Idősödő társadalmunk egyre nagyobb odafigyelést igényel az orvosoktól, audiológusoktól, akusztikus szakemberektől. Az elmúlt évtizedben azonban csökkent az első hallókészülék használók életkora, így a piacnak nagyobb figyelmet kell szentelnie a fiatalabb generációkra is. A fejlett országokban használt hallókészülékek majdnem teljes egészében (kb. 90%-ban) digitális technológiájúak. A rohamos technológiai fejlődés mellett több lehetőség van arra, hogy a felhasználók kényelmi szolgáltatásban is részesüljenek, továbbá nagyobb hatékonysággal szolgálják ki a cégek a különböző formai és stílusigényeket.

A GN ReSound látványos, dinamikus videóval mutatta be a ReSound Pulse™ hallókészüléket, amely a közel négy éves ReSound AIR méltó utóda. A Danavoxnál is elérhető Activair (Duracell) elemek élettartama tovább nőtt, így tovább használhatóak a hallókészülékekhez, de a ReSound Pulse™ legnagyobb új tulajdonsága éppen az, hogy akkumulátorral is használható, a feltöltés pedig akár notebookról is elvégezhető. A készüléktől az eddig tapasztaltnál is tisztább, melegebb hangokat várhatunk, hiszen rendkívül hatékony szélzaj szűréssel és továbbfejlesztett WarpOpen™ technológiával rendelkezik.

Új technológia az új generáció számára

A ReSound Pulse™ nyitott, okklúzió mentes illesztést és megfelelő erősítést nyújt felhasználói számára az enyhétől a közepes hallásvesztésig. A digitális gerjedésgátló rendszer (DFS) segítségével úgy érhető el a megfelelő erősítés, hogy az akusztikus gerjedés valószínűsége csökken. A Warp Open™ kompresszor a zajszűrővel és az alacsony szintű expanzióval együtt csökkenti a kellemetlen hangokat.

A ReSound Pulse™ a korábbi hallókészülék típusokhoz képest két új tulajdonsággal rendelkezik: az egyik az ún. Environmental Steering™, a másik pedig a Virtual WindShield™, vagy más néven Virtuális Szélpajzs™. Az Environmental Steering™ csendes környezetben automatikusan csökkenti a kompresszor időállandóját. Ez a tulajdonság jobb beszédértést tesz lehetővé. Zajosabb környezetben az Environmental Steering™ automatikusan növeli a kioldás időtartamát, így növelve a komfortérzetet. A Virtuális Szélpajzs™ automatikusan működésbe lép, amint szélzaj keletkezik a mikrofonbemenetnél. Ha a szélpajzs aktív, képes csökkenteni a nagyon hangos, magas frekvenciás hangokat, amelyeket a szélzaj okoz, ugyanakkor fenntartja a megfelelő erősítést, amely a magasabb frekvencián fekvő beszédhangok megértéséhez szükséges. Mindezek a tulajdonságok a felhasználó számára jobb beszédértést, tökéletesebb kommunikációt és jobb hangminőséget biztosítanak.

A ReSound Pulse™ két elemmérettel használható (10A és 312). A felhasználó így szabadon dönthet arról, hogy milyen élettartamú és mekkora méretű elemet szeretne használni. Az újratölthető elemek további kényelmet nyújtanak: a hallókészüléket úgy helyezheti éjszakára az elemtöltőre, hogy az elemeket nem kell kivennie a készülékből. A ReSound Pulse™ készülékek elemkimerülést jelző funkcióval is rendelkeznek és a felhasználó még a lemerülést jelző hang erősségét is kiválaszthatja (1300 vagy 2000 Hz). A tanácsadások és a finomhangolás hatékonyságát az Onboard Analyzer™ adatgyűjtő és elemző funkciója tovább növeli. Új stílus, könnyedség és kis méret is jellemzi a készüléket, amely már króm és kaméleon fantázianevű színkombinációkkal is választható.

Ha meglátjuk és megtapasztaljuk a Pulse újdonságait, biztosan megváltozik a pulzusszámunk!

A tesztfelhasználók véleménye:
„Hallgattam a CD lejátszómat – a hangszereket nagyon tisztán hallottam. Gyönyörű hangjuk volt. A zajszűrő kiválóan működik! Anélkül tudom a kocsimban a rádiót hallgatni, hogy hallanám a kinti eső zaját. És társaságban tudok az asztal körül ülő emberekkel beszélgetni.”
„Zajos környezetben sokkal jobban hallok! Nem zavar a zaj. Sokkal tisztábban hallom zenehallgatásnál a hangokat, így jobban is tudom élvezni a zenét.”
„Meglepően jó. Nagyon jól működik zajos környezetben. Amikor koncerten jártam, fantasztikus volt az élmény. És újra képes vagyok a körülöttem levő emberekkel beszélgetni.”
„Nincs többé problémám a beszédértéssel!”
„Ez hihetetlen! Eltűnt a szélzaj, és újra hallom a madárcsicsergést!”

2006 november


 

Danavox logó hangsáv

Danavox logó

A ReSound világmárka kizárólagos magyarországi képviseleteként, tapasztalt szakemberekkel, teljes körű szolgáltatásokkal várjuk Önt hallásgondozó központunkban és viszonteladó partnereinknél. Cégismertető  

ReSound logó

A ReSound segít az embereknek, hogy újra felfedezzék a hallás élményét. Célunk, hogy visszaadjuk Önök számára a gazdag, aktív és teljes életet, melyet nem befolyásol negatívan hallásvesztés. Márkaoldal  

© 2024 GN ReSound A/S hazai képviselete: Danavox Kft. 1066 Budapest, Lovag u. 17. Minden jog fenntartva.