Nyolc éves kislány könyvet írt a halláscsökkenésről


A kézzel írott és illusztrált mesekönyv leírja Samantha Brownline életét a hallókészülékkel.

Samantha egy 8 éves kislány, aki a szüleivel él New York-ban. Ő és a bátyja Sean egyaránt viselnek hallókészüléket. Samantha írt egy könyvet „Samantha’s Fun FM Unit and Hearing Aid Book” címmel, amiben hallásvesztéséről, hallókészülékéről és FM rendszeréről mesél. A könyv kézzel írott és illusztrált mesekönyv, amiben leírja életét a hallókészülékkel és az FM rendszer használatát, amikor iskolába megy.

„Leírtam, hogy miért hordom a hallókészüléket és miért használom az FM rendszert az iskolában. A könyv gyerekeknek és felnőtteknek is szól, akik szintén hallásvesztésben szenvednek. Azt szerettem volna tőlük, hogy ugyanazt azt érezzék a hallókészülékükről, mint én” – írta a thechart.blogs.cnn.com weboldalon.

Könyv borító részlet

Nagyon szeretem a hallókészülékemet, mert sokkal jobban hallok velük. Régebben egy hallókészüléket hordtam, de most már kettőt viselek. Rózsaszínt és kéket. A hallókészülék használatának a megszokása nem volt nehéz. Annyit kell csinálni, hogy gondold azt, hogy ez egy jó dolog. Tedd fel a füledre és máris jobban hallasz. Ennyi az egész!” írta.

Ez egy segítség osztálytársainak és másoknak

„A könyvem arról is szól, hogyan kell vigyázni a hallókészülékekre, hogyan kell használni őket, hogyan kell az elemeket cserélni, az FM egységet feltölteni és elmondom a tanárnak, hogyan kell az FM adót használni.”

A könyvben, Samantha Brownlie elmondja, hogyan írta meg történetét, hogy segítsen osztálytársainak és más gyerekeknek megérteni a halláscsökkenést. Szülei segítettek neki, a könyv kiadásában.

Samanthanál 3 éves korában kétoldali szenzorineurális halláscsökkenést diagnosztizáltak.

Forrás: hear-it.org

2013 január


Danavox logó hangsáv

Danavox logó

A ReSound világmárka kizárólagos magyarországi képviseleteként, tapasztalt szakemberekkel, teljes körű szolgáltatásokkal várjuk Önt hallásgondozó központunkban és viszonteladó partnereinknél. Cégismertető  

ReSound logó

A ReSound segít az embereknek, hogy újra felfedezzék a hallás élményét. Célunk, hogy visszaadjuk Önök számára a gazdag, aktív és teljes életet, melyet nem befolyásol negatívan hallásvesztés. Márkaoldal  

© 2024 GN ReSound A/S hazai képviselete: Danavox Kft. 1066 Budapest, Lovag u. 17. Minden jog fenntartva.