Hat felnőttből egy halláskárosodásban szenved


Az európai felnőttek 16 százaléka szenved olyan fokú halláskárosodásban, ami hátrányosan befolyásolja mindennapi életüket. Ez sokkal magasabb szám, mint a korábban becsült 10%.

Európában mintegy 71 millió, 18 és 80 év közötti ember él az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megállapított 25 dB-nél nagyobb hallássérüléssel. Csak az EU-ban több mint 55 millió halláskárosodott ember él.

Az adatok „A halláscsökkenés szociális és gazdasági hatásának értékelése” című európai hallássérültekről szóló tudományos felmérésből származnak.

Hallókészülék tenyéren

Észak Amerikában mintegy 35 millió főt érint a halláscsökkenés. A fejlődő országokban a halláskárosodottak száma közel kétszer akkora, mint a fejlett országokban. Ezt valószínűleg a sok kezeletlen fülgyulladás okozza.

A fejlett országokban egyre fiatalabb és fiatalabb korosztály válik halláskárosodottá a fokozott zajterhelés miatt.

Forrás: hear-it.org

2013 augusztus


Danavox logó hangsáv

Danavox logó

A ReSound világmárka kizárólagos magyarországi képviseleteként, tapasztalt szakemberekkel, teljes körű szolgáltatásokkal várjuk Önt hallásgondozó központunkban és viszonteladó partnereinknél. Cégismertető  

ReSound logó

A ReSound segít az embereknek, hogy újra felfedezzék a hallás élményét. Célunk, hogy visszaadjuk Önök számára a gazdag, aktív és teljes életet, melyet nem befolyásol negatívan hallásvesztés. Márkaoldal  

© 2024 GN ReSound A/S hazai képviselete: Danavox Kft. 1066 Budapest, Lovag u. 17. Minden jog fenntartva.