Vigyázzon a fülére


A fülek nagyon érzékeny szervek, ezért vigyázni kell rájuk. Próbálja megóvni fülét az állandó, erős zajoktól illetve a különböző idegen tárgyaktól.

Íme néhány jó tanács, melyekkel védheti fülét és ezzel a hallását is:

Zaj

Legyen tisztában a munkahelyén a zaj mértékével. A zajszint nem haladhatja meg tartósan a 85 dB értéket. Ha mégis, akkor mindenképpen próbálja meg a zajszintet csökkenteni vagy viseljen zajvédő segédeszközt. Csökkentse televíziójának, hi-fi hangrendszerének, mp3 lejátszójának hangerejét. Ne használja ezeket túl hangosan, illetve ha használ fejhallgatót, azt különös figyelemmel tegye! Az autójának hangrendszerét is megfelelően állítsa be. Koncerteken vagy hangos klubokban viseljen zajvédő füldugót. Tartson egy kis szünetet, hogy a füle megpihenjen, és ne álljon közel a hangszórókhoz. Viseljen fülvédőt, ha zajos eszközöket használ, mint pl. fúró, fűnyíró stb.

Fül és hullámok, grafika

Idegen tárgyak

Ne használjon fültisztító pálcikát. Benyomhatja a fülzsírt a dobhártyára, növelheti a fülzsír termelést, károsíthatja a dobhártyát. Ne nyomja be ujját vagy törölközőjét a hallójáratba, mert ez is rátolhatja a fülzsírt a dobhártyára vagy felsértheti bőrét. A koszos víz fülfertőzést eredményezhet, ami károsíthatja hallását.

2013 augusztus


Danavox logó hangsáv

Danavox logó

A ReSound világmárka kizárólagos magyarországi képviseleteként, tapasztalt szakemberekkel, teljes körű szolgáltatásokkal várjuk Önt hallásgondozó központunkban és viszonteladó partnereinknél. Cégismertető  

ReSound logó

A ReSound segít az embereknek, hogy újra felfedezzék a hallás élményét. Célunk, hogy visszaadjuk Önök számára a gazdag, aktív és teljes életet, melyet nem befolyásol negatívan hallásvesztés. Márkaoldal  

© 2024 GN ReSound A/S hazai képviselete: Danavox Kft. 1066 Budapest, Lovag u. 17. Minden jog fenntartva.